EURO: Najviše igrača iz Premiershipa i Bayerna

Najviše igrača dolazi iz elitnog razreda engleskog nogometa, njih 72-ojica i to iz 14 premierligaških klubova. Na drugom mjestu je Bundesliga (48), treća je španjolska Primera (32), a zatim slijede ruska (29) i ukrajinska liga (27).

Pojedinačno najviše predstavnika na EP-u imat će Bayer – 12. Nakon Bavaraca slijedi španjolski prvak Real Madrid sa 11 igrača, a zatim slijede kijevski Dynamo i Arsenal sa po 10 predstavnika. Novi europski prvak Chelsea na EP-u će imati devet igrača, a Barcelona, Borussia Dortmund, Šahtar i moskovski CSKA po osam.

Od 368 prijavljenih igrača samo dvojica ne igraju u europkim klubovima – Irac Robbie Keane igra za američki LA Galaxy, dok je Šveđanin Christian Wilhelmsson član saudijskog Al Hilala.

Engleska je jedina reprezentacija u kojoj svi igrači igraju u domaćem prvenstvu, Ukrajinci imaju svega dva igrača koji igraju izvan domovine – Andrej Vorinin je član moskovskog Dynama, a Anatolij Timoščuk igra za Bayern. Rusi imaju tri igrača iz inozemstva (Izmailov, Aršavin, Pogrebnjak), baš kao i Talijani (Sirigu, Motta, Balotelli), dok Španjolci i Nijemci imaju po četvoricu igrača izvan svojih liga.

U redovima 'Furije' to su Reina (Liverpool), Silva (Manchester City), Mata (Chelsea), Torres (Chelsea), a kod 'elfa' Mertesacker (Arsenal), Khedira (Real), Ozil (Real) i Klose (Lazio).Irci nemaju niti jedog igrača iz svoje nacionalne lige, a na drugom mjestu po broju igrača izvan nacionalne lige je Švedska sa 20 'stranaca' i tri igrača iz domaće lige, a treća je Hrvatska sa 19 inozemaca.

BROJ IGRAČA PO KLUBOVIMA:
12 – Bayern
11 – Real Madrid
10 – Dynamo Kijev, Arsenal
9 – Chelsea
8 – Barcelona, Šahtar, CSKA Moskva, Borussia Dortmund
7 – Manchester United, Liverpool, Manchester City, PSV Eindhoven, Juventus
6 – Tottenham, Olympiakos, Zenit, Dinamo Moskva
5 – Viktoria Plzen, Everton,

BROJ IGRAČA PO LIGAMA:
72 – Premiership
48 – Bundesliga
32 – Primera
29 – Rusija
27 – Ukrajina,
25 – Serie A, le Championnat
17 – Grčka, Nizozemska
16 – Portugal...

  • Governor Of Poker 2

  • Desert Moon

  • Big Bucks

  • Celebrity

3xD design Efekt produkcija